Datum: 24.10.2023

Doktorand Jiunn Luh Tan získal cenu za nejlepší studentskou prezentaci

Jiunn Luh Tan, doktorand Entomologického ústavu BC AV ČR, získal prestižní ocenění za nejlepší ústní prezentaci na 8. zasedání pracovní skupiny IOBC-WPRS "Integrated Control of Plant-Feeding Mites", které se konalo v srbském Bělehradě ve dnech 4. až 7. září 2023. Tan získal ocenění za svou přednášku s názvem "Eriophyid Mites, Spider Mites, and Predatory Mites on Red Raspberry in South-Eastern Norway".

Na akci se setkalo 49 účastníků z 15 zemí a tří kontinentů, mezi nimiž byli vědci, odborníci, profesionálové i studenti postgraduálního studia. Setkání posloužilo jako důležitá platforma pro šíření výsledků výzkumu v oblasti biologie, ekologie a metod integrované ochrany proti roztočům živícím se rostlinami.

Tanova studie je součástí rozsáhlého bilaterálního projektu "Zdravé ovoce v měnících se klimatických podmínkách: vývoj nových biotechnologických postupů diagnostiky virů, studium vektorů, ozdravování a bezpečného uchovávání jahodníku a maliníku", který využívá grant ve výši 1 450 000 EUR z fondů EHP a Technologické agentury ČR. Jeho pobyt v Norsku byl spolufinancován granty IBERA Biologického centra AV ČR a programem Erasmus+ Jihočeské univerzity.

Jiunn Luh Tan uprostřed.

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Entomologický ústav
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA