Datum: 12.02.2021

Spustili jsme nový web o kůrovcích

Biologické centrum AV ČR spustilo ve spolupráci se společností dm drogerie markt nový web podkurou.cz. Interaktivní portál si klade za cíl shrnout to nejpodstatnější o životě kůrovců a informovat širokou veřejnost – od dětí až po dospělé – o problémech s nimi spojených.

Webové stránky podkurou.cz obsahují řadu užitečných informací, ale také zábavných aktivit a her, které do světa lesa uvedou i ty nejmenší. Webem návštěvníky provází animovaná postavička datlíka tříprstého, který se vyzobáváním kůrovce ze stromů živí a přispívá tak k ochraně lesních porostů.

Téma, jemuž se po dlouhou dobu věnovaly jen úzké vědecké kruhy, zavalilo v roce 2018 média jako lavina. Následně se objevila celá řada mýtů a polopravd. Tento web přináší ucelené, vědecky podložené informace, vyvrací časté omyly a uvádí fakta. Zároveň i motivuje ke vhodné péči o lesní krajinu a k šetrnému a udržitelnému lesnímu hospodaření. Odborným garantem webu je uznávaný odborník na kůrovce, entomolog Petr Doležal z Biologického centra AV ČR.

„Společnost dm drogerie markt finančně zaštítila projekt Pod kůrou částkou 169 300 korun. Pomohli jsme také s přípravou grafiky a pod odborným vedením pana doktora Doležala jsme ho naplnili kreativním obsahem. Projekt navazuje na další probíhající aktivitu dm drogerie s názvem Jdeme na to od lesa, kterou se ve spolupráci s Lesy ČR a organizací Sázíme stromy snažíme aktivně podílet na obnově českých lesů,"  uvedl Jiří Peroutka, manažer komunikace dm drogerie markt.

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Entomologický ústav
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA